Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що вживання великої кількості жирної “швидкої їжі” протягом лише кількох днів може вплинути на роботу мозку. Дослідження показало, що така дієта активує певний тип клітин у гіпокампі, які відповідають за пам’ять. Це стається через знижену здатність мозку засвоювати глюкозу. Пам’ять може почати працювати гірше вже на четвертий день такого харчування. Проте виявлено, що після відновлення рівня глюкози у мозку, робота клітин нормалізується, а пам’ять повертається до норми. Дослідники також виявили, що періодичне голодування після такої дієти може покращити когнітивні функції. Ці результати підкреслюють важливість здорового харчування для збереження пам’яті і можуть сприяти розробці нових методів профілактики хвороб, пов’язаних з ожирінням і порушеннями обміну речовин, зокрема деменції та хвороби Альцгеймера.
Опублікувати у
Технології
Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні – дослідження

Related
Опублікувати у
Новини світу
Румунія планує запустити виробництво дронів разом з Україною
Автор
admin