Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження

Технології - Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує - дослідження Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує - дослідження

Міжнародна група вчених провела огляд понад 70 наукових досліджень і виявила, що неможливо визначити безпечну кількість споживання обробленого м’яса. Дослідження показало, що навіть невелике вживання таких продуктів може збільшити ризик розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Учені вивчили зв’язок між споживанням обробленого м’яса, солодких газованих напоїв та трансжирів і ймовірністю серйозних хронічних захворювань у мільйонів учасників. Виявилося, що споживання обробленого м’яса має найгірші наслідки для здоров’я. Навіть невелике вживання обробленого м’яса щодня може підвищити ризики захворювань. Дослідження підкреслює важливість обмеження ультраоброблених продуктів у раціоні та можливі наслідки для громадського здоров’я.