У 2026 році французька астронавтка Софі Адено відправиться на Міжнародну космічну станцію з особливим “бонусним меню”, яке розробила відома шеф-кухарка Анн-Софі Пік, яка має 10 зірок Michelin. Це меню складається з класичних французьких страв, таких як крем з фуагра на бріоші, біск із лобстера та краба, суп із пастернаку, тушкована яловичина з чорним часником, курятина з мадагаскарським перцем, шоколадний крем і рисовий пудинг із кокосом. Це “шматочок Франції у космосі”, який має важливе психологічне значення для астронавтів під час тривалих місій. Щоб меню відповідало вимогам космосу, воно має бути легким, не утворювати крихт і зберігатися довше 24 місяців. Сама астронавтка зазначила, що французькі смаки допоможуть їй зберегти зв’язок з домом та Землею під час перебування на орбіті. Однак, використання фуагра у меню викликало критику в інтернеті через його етичність. ESA не відповіла на ці зауваження, але підкреслила важливість підтримки психологічного комфорту астронавтів.
Опублікувати у
Технології
Французька астронавтка вирушить у космос із “мішленівським” меню

Related
Опублікувати у
Новини спорту
Вірити в себе закликає Усик Полісся перед другою грою із Санта-Коломою
Автор
admin