Готуємо з розумом: гід покупця з вибору аерогрилю

Новини України - Готуємо з розумом: гід покупця з вибору аерогрилю Готуємо з розумом: гід покупця з вибору аерогрилю

Аерогриль – це електричний прилад, який готує їжу за допомогою потоку гарячого повітря та його рівномірного розподілу. Він також відомий як конвекційна піч. Аерогриль працює так: спочатку гаряче повітря надходить зверху донизу, а потім вентилятор притягує його знизу догори, що дозволяє готувати їжу у вихрових потоках. У нього є прозора скляна ємність з підставкою і кришкою, в якій є галогенний нагрівач або ТЕН та вентилятор. Є й сучасніші моделі з закритою конструкцією. Аерогриль має свої плюси, зокрема готує їжу з мінімальною кількістю олії, рівномірно прогріває страву, може бути програмований за допомогою таймера, не виділяє запахів та робить їжу смачнішою. Проте він має й недоліки, зокрема потребує більше часу для приготування, має обмежений об’єм чаші, може нагрівати скляну чашу та витрачає більше електроенергії. При виборі аерогриля варто звернути увагу на тип нагрівального елемента, потужність, об’єм чаші, матеріали, з яких виготовлені частини, наявність додаткових аксесуарів та функцій керування. Аерогриль можна використовувати для смаження, випікання, запікання м’яса, стерилізації банок, сушіння овочів та фруктів, готування перших страв та гарнірів. Цей прилад порівнюють із мультиваркою, яка готує інші страви.