Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI запускають неординарний космічний експеримент під назвою DASSAI MOON Project. Вони відправляють на Міжнародну космічну станцію установку для ферментації саке, щоб перевірити, чи можна варити цей напій у умовах мікрогравітації, схожої на місячну. Установка буде використовувати рис з Землі та воду з місячного льоду. Це складний експеримент, оскільки процес бродіння саке залежить від гравітації. Установку доставлять на борт першого вантажного корабля HTV-X 21 жовтня. Після двотижневого експерименту зразок ферментованої рисової маси заморозять і привезуть на Землю. Частину використають для виробництва саке, яке потім продадуть за $720 тисяч. Заради розвитку космічних програм частину виручених коштів пожертвують науці, а решту зразка залишать для наукових досліджень. Цей експеримент може вказувати на майбутнє виробництва продуктів на Місяці для підтримки тривалих космічних місій та створення постійних баз нашого виду поза межами Землі.
Опублікувати у
Технології
Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі
